Frequently Asked Questuions (FAQ)

 

Här finner du de vanligaste frågorna som berör de IP-kameror som vi marknadsför:

 

Hur skall jag kunna se min kamera utanför mitt lokala nätverk från internet?
- Först måste du sätta upp kameran så att den går att komma åt utifrån, gärna med en fast ip-adress. Det är även möjligt att använda någon av gratistjänsterna tex DynDNS.org eller den inbyggda DynDNS tjänsten. Sedan skall din router konfigureras så att önskvärd port pekar på din kameras lokala ip-adress och port. Routern måste även ha stöd för "Basic Authentication"

 

Jag får en dynamiskt tilldelad IP-adress från min nätverksoperatör, kan jag göra något så att denna uppdateras automatiskt?
- Det vanligaste sättet att hantera detta är att tilldela en dynamisk DNS som uppdateras när din router tilldelas en ny IP-Adress. Den vanligaste och förmodligen den mest pålitliga leverantören är DynDNS www.dyndns.org eller använda den inbyggda DNS tjänsten.

 

Behöver jag ha en dator igång för att kameran skall fungera?
- Nej. IP-kameran konfigureras för ditt nätverk, antingen trådbundet Twisted pair (TP) eller trådlöst (wireless wlan).
Kameran har en inbyggd webserver, vilket gör att ingen annan typ av dator behöver vara igång i nätverket.

 

Vilka kameror stödjer den mobila övervakningsprogramvaran som PC4U har utvecklat?
- IP-01, IP-02

 

Hur sätter jag SMTP port på M-series kameror?
- Det går inte att göra med det webb baserade konfigurationsgränssnittet för M-versionen. Det går att hantera med den medföljande IP-client programvaran "IP Camera Central Management System" (registreringsnummer finner du på CD skivan som följer med kameran). Tyvärr innebär detta tillvägagångssättet att en pc med programvaran måste vara igång. Vi har lagt en ändringsbegäran på detta så att man i fortsättning skall kunna använda kameran "stand alone" med stöd för SMTP port. Så snart det finns en ny firmware kommer det att annonseras här.

 

Hur skall jag göra för att kunna se våra M-series IP-kameror från iPhone?
- Ladda ner iPhone App med iTunes:
http://itunes.apple.com/us/app/suneyes-ip-control/id404136507?mt=8

 

Vad är det för typ av videoformat som genereras?
- Detta är beroende på kamera men de vanligaste formaten är JPEG & MPEG-4. Genom att navigera från en webbläsare till kanmeran kan man studera utsändningen live. För att kunna granska "sparade" videor måste kamerans inbyggda videouppspelare användas.